Robbans smakrika gryta

Lagade denna gryta till middag ikväll, mkt mumsigt!

1 kg fläskytterfilé
1 pkt bacon
ca 10 st små färska chorizo (el 3 st stor)
ca 4 dl kantareller
6 st charlottenlökar
2 morötter
1/2 dl soja (Kikkoman)
2 st köttbuljongtärningar
2 1/2 dl rödvin
3 msk tomatpuré
5 dl matlagningsgrädde 15%
ca 2 dl vatten
paprikapulver
salt, peppar

1. Skär baconet i små bitar och stek i en stor gryta.
2. Skiva fläskytterfilén och bryn i grytan med salt och peppar.
3. Tillsätt löken, låt allt steka en stund.
4. Tillsätt rödvin, soja, paprikapulver, tomatpuré, buljongtärningar, vatten, grädde och den råa chorizon. Låt allt puttra ca 1 timme.
5. Tillsätt skivade morötter och kantareller och låt puttra ytterligare ca 10 min.
6. Smaka av och servera med ris och sallad.

/Robban


Mustig gryta med maffiga smaker

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s