Päron med smarrig topping

Hämtade inspiration här när jag lagade denna förrätt. Perfekt att strimla citronen med min Julienne Peeler. Robban och jag blev mkt nöjda med resultatet – en riktig smakexplosion!

2 mogna päron (från egen trädgård)
50 g roquefortost
8 pecannötskärnor
1 msk russin
1 msk strimlat citronskal
2 msk smör

Kryddmix:
1/2 tsk sichuanpeppar
1/2 tsk kanel
1/2 tsk farin

  1. Stöt kryddorna och farinet fint i mortel.
  2. Dela och skiva päronet tunt utan att ta med kärnhuset. Arrangera på två små tallrikar. Smula över osten.
  3. Strimla nötter, russin och citron fint. Blanda med kryddorna.
  4. Hetta upp smöret i en liten tjockbottnad kastrull. Vänd snabbt ner hacket. Dra kastrullen av plattan om det behövs. Bryn 10-20 sekunder under omrörning till citronen är krispig och det doftar underbart.
  5. Skeda snabbt gojset över päronen. Ät bums.  Mums!


Ingredienserna


Slutresultatet – en supersmarrig förrätt

Annonser

En reaktion på ”Päron med smarrig topping

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s