Romesco

Hittade detta recept i senaste numret av Buffé från ICA och var tvungen att testa. Halverade receptet och då blev det såhär:

500 g tomater
250 g paprika (orange)
5 vitlöksklyftor
1 msk olja
50 g mandel
1 röd chilifrukt
1,5 dl riven parmesan
1/4 dl vinäger
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta tomaterna, kärna ur paprikan och skär i stora bitar. Lägg på plåt med vitlöksklyftor och ringla över olja. Rosta i ugn ca 25 min. Låt svalna. Häll av överflödig vätska. Dra av skalet av paprika och vitlök. Mixa med rostad mandel, riven parmesan, chili, vinäger, olivolja, salt och peppar. Häll upp i burk och förvara i kyl. Servera till grillat kött, pasta eller på bröd.


Ingredienserna


Rostad tomat, paprika och vitlök


En skål härlig romesco

Annonser

2 reaktioner på ”Romesco

  1. Ping: Annas baconlindade örtfyllda fläskfilé « Robbannas matblogg

  2. Ping: Ledig igen & filmtips « Finnas Spejs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s