Annas baconlindade örtfyllda fläskfilé

Skördade en massa färska örter idag, bl a salvia och dragon. Lagade denna smarriga fläskfilé till middag.

3 port

400 g fläskfilé
1/2 dl färsk salvia (hackad)
1/2 dl färsk dragon (hackad)
rivet skal från en citron
1 pkt bacon (140 g)
aromat, svartpeppar

1. Putsa fläskfilén och skär en skåra mitt i. Krydda med aromat och svartpeppar. Fyll med hackade örter och rivet citronskal. Linda bacon runtom, fäst ihop med tandpetare.
2. Stek runtom i grillpanna och tillaga därefter i ugn 225 grader ca 30 min.
3. Servera gärna med ugnsbakad potatis, morot, zuccini (tillagas samtidigt i ugnen) och romesco.

/Anna


Fläskfilén är klar och får vila en stund innan…


…den skärs upp och får ligga i samma form som potatis, morötter och zuccini


Servera gärna med romesco

Annonser

En reaktion på ”Annas baconlindade örtfyllda fläskfilé

  1. Köttet blir så saftigt när man lindar runt bacon sådär. Vi testade ett av Ernst recept i somras, massa färsk salvia runt kyckling och sedan vira runt bacon…det var mums så vi bör nog gilla detta också…måste nog prova i helgen !!

    /Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s