Plommonpaj

Idag bakade jag en plommonpaj till kvällens kräftskiva. Fick verkligen många plommon på våra två träd i år.

/Anna

6 port

50 g sötmandel
100 g smör
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
4 msk råsocker
3 msk strösocker
ca 20 st plommon
1 msk potatismjöl

1. Sätt ugnen på 225°. Hacka mandeln grovt.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mandel, socker, havregryn och vetemjöl.
3. Dela och kärna ur plommonen. Lägg dem i en pajform, strö över potatismjöl. Smula över degen med fingrarna.
4. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 20 min. Servera pajen med vaniljglass.

Annonser

En reaktion på ”Plommonpaj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s