Aioli

Gjorde denna aioli till kvällens kräftkalas. Tog hälften olivolja och hälften rapsolja. Nästa gång tar jag bara rapsolja, för olivoljan tog över smaken.

/Anna

4 vitlöksklyftor
2 äggulor
2 dl (oliv)olja
1 msk pressad citron
1 krm salt
peppar från kvarn
1/2 krm chilipulver

1. Alla ingredienser ska vara rumstempererade. Vispa äggula och citronsaft med elvisp. Fortsätt vispa och tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en rinnande stråle. Efter en stund tjocknar majonnäsen och då är den klar.
3. Smaka av med salt, peppar och chilipulver.

Annonser

2 reaktioner på ”Aioli

  1. Åt aioli idag, men den var köpt. Hade två olika sorter; ”vanlig” och chili/lime. Men jag är tyvärr väldigt förkyld och kände ingen skillnad över huvud taget…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s