Annas färska rödbetssallad

Färska rödbetor är ju så gott! Lagade denna goda sallad igår till grillad strömming. Salladen var god iaf – hoppar över receptet på fisken… 😉

2-3 port

6 färska rödbetor
75 g fetaost
3 dl ruccola
3 msk bladpersilja
2 tsk timjan
3 tsk olivolja
2 tsk flytande honung
2 msk solros-/pumpakärnor
flingsalt, peppar från kvarn

1. Skölj, skala och skär rödbetorna i klyftor. Lägg dem i en ugnsform, ringla över lite olivolja och timjan. Tillaga i ugn 200 grader ca 30 min.
2. Rosta solros-/pumpakärnorna i en torr stekpanna.
3. Skölj ruccolan och lägg den på ett stort fat. Lägg på de ugnsstekta rödbetorna. Smula över fetaosten. Hacka persiljan och strö över. Ringla över honung och olivolja. Strö över de rostade solros-/pumpakärnorna. Krydda med flingsalt och peppar från kvarn.
4. Servera med t ex grillad strömming.

/Anna


Färgglad rödbetssallad…


…serveras med t ex grillad strömming

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s