Annas örtkyckling

Har mycket färska örter i trädgården, så jag piffar gärna till maten med dem. Idag lagade jag följande:

4 port

4 kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor
1/2 burk soltorkade tomater i olja
1/2 pkt fetaost
1/2 dl färsk basilika (hackad)
1 krm svartpeppar
2 krm aromat

16 små färskpotatisar
12 späda morötter
1/2 pkt sockerärter
1/2 dl färsk timjan (hackad)
2 msk olivolja
2 krm aromat

Kall sås:
2 dl mini fraiche
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
2 tsk sambal oelek
2 msk färsk dragon (hackad)
2 msk färsk oregano (hackad)
1 tsk färsk timjan (hackad)
1 krm aromat

1. Börja med såsen. Blanda mini fraiche med dijonsenap, honung, sambal oelek, dragon, oregano, timjan och aromat. Låt dra i kylskåp medan du lagar resten.
2. Skrubba potatisen och morötterna. Skaka dem med olivolja och aromat i en plastpåse, lägg i en form och ugnsstek i 200 grader ca 15 min. Lägg ner sockerärterna och tillaga ytterligare 5 min. Strö över färsk timjan.
3. Dela kycklingfilén i mindre bitar och stek dem gyllenbruna med aromat, svartpeppar och riven vitlök. Lägg kycklingen i en form och strö över hackade soltorkade tomater, smulad fetaost och hackad basilika.

/Anna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s