Kyckling med thaibasilika

Har en stor kruka thaibasilika ute som det var dax att använda, så igår snodde jag ihop denna fräscha och lättlagade thairätt.

4 port

3 kycklingfiléer
4 morötter
1/3 blomkålshuvud
1/2 pkt sockerärter
1 näve thaibasilika
1 näve cashewnötter
2 msk fisksås
2 msk soja
1/2 dl vatten
1 msk råsocker
1 msk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
aromat

1. Strimla kycklingen och stek med riven vitlök och aromat.
2. Dela blomkålen i buketter, skär morötterna i stavar och fräs med kycklingen en stund. Lägg i sockerärterna.
3. Strö över råsocker, tillsätt sambal oelek, soja, fisksås och vatten. Låt puttra ca 5 min.
4. Blanda ner hackad thaibasilika och strö över cashewnötterna. Servera med basmatiris.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s