Morötter med fetaost & persilja

En ny favorit med inspiration från Laga lätt. Passar bra till alla sorters kött och kyckling. Lagade en hel långpanna till Robbans födelsedagsmiddag, och tredubblade då receptet.

/Anna

4 port

4 stora morötter
1 tsk sambal oelek
3 msk olivolja
1 msk flytande honung
1-2 tsk flingsalt
100 g fetaost
1/2 dl rostade solrosfrön
1/2 dl hackad bladpersilja

1. Dela morötterna i grova bitar och blanda med olivolja, honung och sambal oelek. Jag brukar lägga allt i en plastpåse och skaka om.
2. Lägg morötterna i en form och tillaga i ugn 225 grader ca 20 min.
3. Smula över fetaost, grovt hackad bladpersilja och rostade solrosfrön.

Annonser

4 reaktioner på ”Morötter med fetaost & persilja

  1. Ping: Vilken vecka! « Finnas Spejs

  2. Ping: Veckomatsedel x 2 « Robbannas matblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s