Annas rosépepparlax

4 port

600 g laxfilé
saften av 1/2 citron
1/2 dl vitt vin
1 msk krossad rosépeppar
1/2 msk krossad szechuanpeppar (kan uteslutas)
1 msk flytande honung
flingsalt

1. Dela laxen i portionsbitar och lägg dem i en ugnsform.
2. Blanda ingredienserna till ”marinaden” och fördela över laxen.
3. Stek i ugn 200 grader ca 20 min.

Servera gärna med ruccola-, päron- och valnötssallad samt blåmögelostsås (se bild nedan).

/Anna

Annonser

En reaktion på ”Annas rosépepparlax

  1. Ping: Annas sallad med ruccola, avocado, päron, kapris och valnötter « Robbannas matblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s