Idag lagade jag middag med inspiration härifrån. Lagade på 900 g nötfärs, men lägger ut receptet för 450 g, vilket är mer normalt. Jättebra att få tid för annat medan hela måltiden lagades i ugnen. Och det blev jättesmarrigt, lite lyxig vardagsmiddag sådär. Smakade nästan lamm tack vare fetaosten.
4 port
450 g nötfärs
0,5 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
aromat, salt, peppar
70 g tapenade (gärna Zetas chili tapenade)
100 g fetaost
2 vitlöksklyftor
(potatis, olivolja)
(ajvar relish)
1. Blanda strödbröd och mjölk, låt svälla. Tillsätt ägget, köttfärsen och kryddorna. Rör ihop till en smet.
2. Platta ut smeten på plastfolie, ca 18×25 cm. Lägg på tapenade, smulad fetaost och riven vitlök.
3. Rulla ihop från långsidan till en rulle, med hjälp av plasten.
Eftersom jag använde 900 g nötfärs blev det 2 rullar
4. Ta bort plasten och lägg över köttfärsrullen i en smord ugnsform. In i ugn 225 grader ca 35 min. Ös emellanåt.
Smidigt att ha köttfärsrullarna och potatisen inne i ugnen samtidigt
5. Servera gärna med klyftpotatis, ajvar relish och en god sallad.
/Anna
My good!!! Det här såg supersmarrigt ut. Ska jag definitivt prova. Tack för tipset 🙂
vilket kul annorlunda recept. ingen sås till?? undrar såsfanatikern 😉 OM man nu skulel ha sås till vad skulel passa??
Ser supergott ut!
Med risk för att låta helt efter… -Vad tusan är tapenade egentligen…?? 😛
Kram och trevlig helg!
Vi hade ju ajvar relish till och det skulle även vara gott med tzatziki. Eller så blir det nog gott att slå på grädde på skyn som blir av rullarna, rätt mkt smak på den!
Tapenade är hackade oliver, kapris, vitlök, kryddor och olivolja, typ. Jättegott att bre på crostini (rostade baguetteskivor) som tilltugg till fördrinken t ex.
Sitter här och dreglar 🙂 Detta ska jag garaneterat testa. TACK! Det är så roligt att läsa hos dig då jag får filmtips,middagstips och vintips. I löv it!!
Stor lördags kram
Vad enkelt och gott det ser ut 🙂 Perfekt med mat som ”klarar sig själv”. Måste testas!
Kram