Robbannas vårgryta

Fyrdubblade denna gryta till gårdagens påskmiddag och den blev mycket uppskattad.

/Robbanna

ca 6 port 

1 kg kycklingfilé
100 g champinjoner
1 pkt salladsärter
5 dl minimat 4%
1 dl mellanmjölk
1,5 dl vatten
1 dl mini fraiche 5%
1 msk dijonsenap
1,5 msk konc kycklingfond
1 msk soja
1 tsk paprikapulver (gärna hot)
2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk timjan
salt, peppar

1. Skär kycklingfilén i mindre bitar och stek dem gyllenbruna. Krydda med paprikapulver, chili. vitlök, salt och peppar.
2. Koka upp en sås av minimat, mjölk, vatten, fraiche, kycklingfond, dijonsenap, soja, paprikapulver, riven vitlök och 1/2 kruka hackad, färsk timjan. Låt koka ihop.
3. Klyv champinjonerna i 4 delar och fräs i smör och vitlök, blanda ner i grytan.
4. Tillsätt salladsärterna och låt koka upp, men inte för länge så de behåller sin krispighet.
5. Klipp över 1/2 kruka färsk timjan.
6. Servera med ris och en god sallad.

kycklinggryta.jpg

kycklinggryta2.jpg

Annonser

En reaktion på ”Robbannas vårgryta

  1. Men josses vilken massa gott det var har. skummade bara igenom nu men har kan jag ju fa massa tips. savida det inte anvands for mycket olika ARLA produkter som vi dessvarre inte har har i FL. Till min stora SORG!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s