Annas köttgryta

Idag lagade jag en köttgryta som fick stå och puttra medan vi jobbade i trädgården. Som vanligt utgick jag från div recept på nätet, men modifierade efter eget huvud. Satt som en smäck efter en värmande bastu och dusch!

/Finna

1,5 kg bogstek
2 gula lökar
3 stora morötter
5 vitlöksklyftor
1 flaska rött vin
2 köttbuljongtärningar
5 dl vatten
3 msk tomatpuré
1 msk soja
2 pkt bacon
300 g färska champinjoner
10 st charlottenlökar
2 tsk torkad timjan
1 msk maizena
3 lagerblad
salt, peppar
aromat
olja, margarin
(2 msk kantarellfond)
(2 msk balsamvinäger)
(persilja)

1. Skär köttet i lagom stora bitar efter tycke och smak. Stek det i olja + margarin i omgångar så det får fin färg. Krydda med salt, peppar och aromat.

2. Fräs gul lök och morötter lätt, tillsätt kött + köttsaft, buljongtärningar + vatten, vin, tomatpuré, soja, riven vitlök, timjan, lagerblad och brun maizenaredning. Koka upp och låt puttra på svag värme 2-3 timmar.

3. Strimla bacon, dela champinjonerna i 4 delar och fräs dem tillsammans med charlottenlökarna i lite margarin. Låt detta puttra med i grytan de sista 10 minutrarna.

4. Smaka av och krydda mera efter behov (jag hade i balsamvinäger, kantarellfond och mera vitlök).

5. Servera med kokt potatis eller ris. Strö ev över färsk hackad persilja vid servering.

kottgryta-bla.jpg
Smakrik köttgryta puttrar på spisen.

kottgryta.jpg
Idag serverades grytan med kokt potatis.

Annonser

2 reaktioner på ”Annas köttgryta

  1. Ping: Veckomatsedel « Robbannas matblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s