Vårrullar/nudelwok

Igår lagade jag två recept ur ”Fem asiatiska kök” – färska resp friterade vårrullar. De färska var ingen höjdare, men jag delar gärna med mig av receptet på de friterade. Utgick från receptet i kokboken, men ändrade proportioner och la till lite kryddor.

Fyllningen som är en slags nudelwok passar även bra att äta som den är. Kommer definitivt laga detta igen! 😀

4 port

100 g glasnudlar
8-16 vårrulleskal
1 stor morot
1/3 vitkålshuvud
2 vitlöksklyftor
400 g fläskfärs
150 g böngroddar
1-2 lime
1 msk råsocker
2 msk thailändsk soja
(2 msk ostronsås)
2 msk fisksås
2 tsk sambal oelek
olja

  1. Blötlägg glasnudlarna i kallt vatten ca 15 min, skär dem i 10 cm långa bitar. Tina vårrulleskalen, grovriv moroten, strimla vitkålen.
  2. Riv skalet av limen och pressa ur saften. Blanda med råsocker, salt, (ostronsås), soja, fisksås och sambal oelek till en sås.
  3. Stek vitlök och fläskfärs i olja. Tillsätt morot, kål, böngroddar och glasnudlar.
  4. Häll över såsen, rör om och låt puttra ca ca 5 min.
  5. Fyll vårrulleskalen med blandningen och fritera i en kastrull tills de fått fin färg. Eller ät woken som den är.
  6. Servera med söt chilisås och ev hemmagjord fisksås.

nudelwok.jpg
Nudelwok

varrullar.jpg
Friterade vårrullar

varrullar2.jpg
Färska resp friterade vårrullar med fisksås/
hackade jordnötter resp söt chilisås

Annonser

2 reaktioner på ”Vårrullar/nudelwok

  1. Ping: Thailändsk afton « Robbannas matblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s