Fläskfilé Rydberg med senapscreme

Idag lagade Robban middag efter ett recept från ICA:s senaste Buffé (jan -08). Blev jättegott ihop! Senapscremen blev verkligen god! Detta kommer vi laga igen. Kanske att vi smyger in lite vitlök, t ex fräser zuccinin (och champinjonerna) i vitlök.

/Robbanna

3-4 pers

500 g fläskfilé
1 påse tärnad potatis
1 gul lök
1/2 kruka färsk persilja
1/2 zuccini
4 färska champinjoner (ej med i receptet)
smör, olja

1 dl creme fraiche 15%
1 msk fransk senap (vi använde skånsk)
1/2 msk flytande honung
1/2 kruka färsk persilja

salt, peppar

1. Sätt ugnen på 150 grader. Stek potatisen i omgångar tills den fått färg. Salta & peppra. Varmhåll i ugnen.
2. Finhacka löken och fräs den mjuk. Salta & peppra. Vänd ner hälften av persiljan. Varmhåll i ugnen.
3. Skär zuccinin i grova stavar, skiva champinjonerna och stek dem hastigt. Salta & peppra. Varmhåll i ugnen.
4. Rör ihop créme fraiche, senap, honung och 1/2 kruka persilja. Salta & peppra.
5. Putsa köttet fritt från senor, skär i ca 2 cm stora tärningar. Stek köttet, salta & peppra..
6. Servera köttet med potatis, senapscreme, persiljelök och zuccini.

file-rydberg.jpg
Smarrig Fläskfilé Rydberg med senapscreme

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s