Risotto med citron & persilja


Två år senare kom bilden  😀

4 pers

 1 st gul lök
2 msk olivolja
20 g smör
5 dl arborioris
1 dl vitt vin
14 dl hönsbuljong, koka upp större mängd eftersom vätskan reduceras
1 st citron
30 g smör
1 dl riven parmesanost
1 dl finhackad persilja
(50 g pinjenötter)
(ärtskott el sockerärter)

1. Skala och finhacka löken. Hetta upp en tjockbottnad kastrull och låt löken svetta i olja och smör. Rör ned riset och låt riskornen få en glasig hinna och löken bli transparent. Koka upp buljongen i en kastrull bredvid.

2. Slå sedan på vin och låt det koka in. Slå på lite av den kokande buljongen. Rör om och slå på lite mer buljong när vätskan har absorberats. Fortsätt så tills riset har lite tuggmotstånd kvar. Var noga med att röra hela tiden så att risotton inte bränner fast. Dra kastrullen från plattan.

3. Tvätta citronen väl och raspa det yttersta gula på citronen och rör ner i risotton med lite av saften. Vänd ned smör, ost och persilja. Rör ut så att osten smälter och smaka av med salt och peppar. Lägg på ett lock och låt risotton vila 8 minuter.

4. Servera risotton i värmda skålar och toppa med hyvlad parmesan, rostade pinjenötter och ev sockerärter.

5. Den här risotton är fantastiskt god att servera till kalvkött, kyckling eller fisk.

Annonser

En reaktion på ”Risotto med citron & persilja

  1. Ping: Risotto m citron & persilja med ugnsstekt lax « Robbannas matblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s