Robbannas lasagne

Ikväll lagade vi en lasagne, där vi utgick från Annas tidigare recept, men modifierade det lite. Blev supergott!

/Robbanna

8-10 port

Ca 12 st lasagneplattor
1 zuccini
1 påse färsk bladspenat
3 tomater

Köttfärssås
600 g nötfärs
1 gul lök
vitlök
1 förp passerade tomater
6 st soltorkade tomater
1 kruka basilika
2 dl rött vin
salt, peppar, aromat

Ostsås
2 förp Keldas ostsås (à 2,5 dl)
5 dl mellanmjölk
1 dl riven parmesanost
muskot
salt, peppar

Skiva zuccinin på längden, strö över salt och låt stå och dra.
Gör en köttfärssås av ingredienserna ovan. Smaka av ordentligt!
Blanda Keldas ostsås med mjölk och parmesanost, krydda och smaka av.
Nu har vätska dragits ur zuccinin. Torka av den och stek lätt i lite olivolja.

Varva ostsås, lasagneplattor, köttfärssås, bladspenat, tomat, zuccini och ost i en form.
Grädda i 225 grader, ca 45 min.

Avnjut gärna med god sallad och ett gott glas rött.

/Robbanna

lasagne-ingredienser.jpg
Det mesta är förberett: köttfärssås, ostsås, zuccini,
skivade tomater, bladspenat och parmesan

lasagne-ovre.jpg
På med sista lagret med lasagneplattor, följt av
ostsås och lite riven parmesan på toppen.

lasagne-sallad.jpg
Klart efter 45 min i ugn 225 grader.
Servera gärna med mycket sallad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s