Sesampanerad lax med limesås och quinoa

Svängde ihop denna rätt häromkvällen. Laxen och såsen blev riktigt goda, men jag har lite svårt för quinoa. Nästa gång blir det ris, bulgur eller couscous till.

/Anna

3 port

600 g färsk lax
3 msk oystersås
2 msk sesamfrö
2 dl quinoa
1 buljongtärning
2 vitlöksklyftor
1,5 dl mini fraiche 5%
1 st lime
2 tsk honung
1 stänk fisksås
chili efter smak
aromat, salt, peppar

1. Blanda mini fraichen med skal+saft av en lime, honung, fisksås, hackad chili, salt och peppar. Låt såsen dra i kylskåp medan du lagar resten.
2. Koka quinoan i buljong enligt instruktioner på förpackningen (brukar vara dubbelt så mkt vatten som frö)
3. Pensla laxen med oystersås, krydda med aromat och svartpeppar, strö över sesamfrö. Stek laxen några minuter på varje sida.
4. Stek upp den kokta quinoan med hackad vitlök (à la Niklas mat).
5. Servera laxen tillsammans med sallad, quiona och den fräscha såsen.

lax.jpg
Snabbpanerad lax med quinoa och fräsch sås

Annonser

En reaktion på ”Sesampanerad lax med limesås och quinoa

  1. Ping: Limesås « Robbannas matblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s