Äppelcheddar på kavring

Ännu ett recept som vi lagade förra Nyårsafton. 

10 st

4 skivor
kavring
1 msk
calvados, (valfritt)
2 dl
cheddarost, riven
0,25 dl
crème fraiche
0,25 dl
majonnäs
salt och peppar
1 st
äpple, syrligt, grönt

Ett ganska mastigt coctailtilltugg med oväntade smakkombinationer. Tänk på att äpple oxiderar och blir missfärgat ganska fort. Det kan vara idé att förbereda äppelstrimlorna och lägga i lite kallt vatten med några droppa citron i. Sedan lägger du på äpplet precis innan servering.

1. Tag ut rundlar av kavring med hjälp av ett snapsglas eller liknande. Det går naturligtvis lika bra att skär fyrkanter eller annan valfri form, men rundlar blir snyggt.
2. Blanda den rivna osten med majonäs, creme fraiche, eventuellt calvados, salt och peppar till en fast massa. Smaka av. Låt stå i kylen en stund och stelna.
3. Forma bollar eller annan rolig form av ostcremen. Placera på en kavring.
4. Skölj äpplet och skär i tunna strimlor. Lägg en liten hög äppelstrimlor på varje snitt.

cheddarboll.jpg
Recept och bild från Tasteline

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s