Annas rotsakskaka

Har ätit rotsakskaka och potatiskaka på restaurang flera gånger, men aldrig lagat nån själv. Det är ju så gott, och ett bra alternativ till gratäng. Rotsakskakan ska vara kompakt, inte som en gratäng. Det räcker att äta en liten bit, för den är rätt mäktig.

Hämtade inspiration från olika sidor på nätet och då blev receptet såhär. Gratinerade i 175 grader i över 1 1/2 timme, men då var rotsakerna fortfarande hårda. Nästa gång höjer jag nog värmen till 200 grader.

/Anna

4-6 port

5 stora potatisar
1 palsternacka
1 liten bit kålrot
1 liten bit rotselleri
1 stor morot
200 g riven ost
5 dl Milda mat extra 4%
2 msk dijonsenap
1/2 dl färsk dragon
1 ägg
1 liten gul lök
1 msk smör
salt, peppar, aromat

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala rotfrukter och lök och skiva dem riktigt tunt, gärna i matberedare. Strimla osten grovt.
3. Blanda matlagningsgrädde, mjölk, senap, dragon och ägg. Krydda med salt, peppar och aromat.
4. Smöra en form och varva rotsaker och ost. Häll över gräddblandningen och grädda 1–1 1/2 timme.

rotsakskaka.jpg

rotsak-stek.jpg
Servera med kött, rödvinssås och en god sallad

Annonser

En reaktion på ”Annas rotsakskaka

  1. Ping: Happy Halloween « Finnas dagbok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s