Flygande Jakob

Idag lagade jag den gamle godingen Flygande Jakob till middag. Använde fläskfilé istället för kyckling och Mildas extra fylliga matlagningsgrädde med bara 4% fett (i originalreceptet är det 40%-ig vispgrädde!!).

Robban som åt detta för första gången i sitt liv (!) tyckte det var jättegott!

/Anna

3-4 port

400 g fläskfilé
1 pkt bacon
3 bananer
2,5 dl minimat 4% (extra fyllig)
1,5 dl chilisås
1 dl jordnötter
2 tsk paprikapulver
salt, peppar, aromat

1. Putsa fläskfilén, skär i cm-tjocka skivor och bryn dem nästan genomstekta, gärna i grillpanna. Krydda med salt, peppar och aromat. Lägg filén i en ugnsform.
2. Hacka baconet, fräs i stekpanna och fördela över fläskfilén.
3. Dela varje banan på mitten och klyv dem mitt itu och lägg dem på filé och bacon.
4. Vispa ihop matlagningsgrädde, chilisås, paprikapulver, salt och peppar och häll över de övriga ingredienserna.
5. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 min.
6. Strö över jordnötter och gratinera ytterligare 5 min.

flygande-jakob.jpg
Mumsig gratäng!

flygande-tallrik.jpg
Servera med ris och sallad

En reaktion på ”Flygande Jakob

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s