Lövbiffsrullader med rotsaker, rödvinssky och bacon

Lagade jättegod middag ikväll. Hämtade inspiration härifrån, men modifierade lite. 

4 port

12 lövbiffar
2 gula lökar
6 msk riven pepparrot
6 msk fransk senap
1 pkt bacon
1 1/2 dl rödvin
2 msk oxbuljong
1-2 msk maizena (brun)

 4 stora potatisar
2 palsternackor
1 bit rotselleri
färsk rosmarin
timjan
olivolja

aromat, salt, peppar
Caj P:s grillkrydda med vitlök

Skala och hacka potatis och rotsaker. Krydda med olivolja, färsk rosmarin, timjan, aromat och Caj P:s grillkrydda med vitlök. In i varmluftsugn 200 grader, ca 30 min.

Strimla löken och stek den lite lätt.

Hacka och knaperstek baconet.

Bred ett lager fransk senap blandad med riven pepparrot på varje lövbiff. Lägg på stekt lök, rulla ihop och fäst med tandpetare.

Krydda rulladerna med salt, peppar och Caj P:s grillkrydda med vitlök. Stek dem runtom i het panna.

Tillsätt vin, vatten och buljong och låt rulladerna puttra under lock ca 5 min.

Ta ur rulladerna och håll dem varma. Sila av såsen, koka upp, tillsätt maizena och blanka av med en klick smör.

Servera rulladerna med rödvinssky och knaperstekt bacon, rostade rotsaker samt en enkel sallad. Vi hade även kantarellsås till, men den var överflödig!

/Anna

rullader.jpg
Servera med rostade rotsaker, rödvinssky och knaperstekt bacon 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s