Rödvinssås med soltorkade tomater

Igår lagade vi biff med ugnsstekt potatis till middag, och till detta gjorde jag en jättegod sås. Utgick från ett recept från Ridderheims som jag trixade till lite. Supersmarrigt! Lyxade till det med detta goda vin till.

100 g örtmarinerade soltorkade tomater
5-10 vitlöksklyftor
1/ 2 morot
3 msk oxfond
2 dl vatten
2 dl rödvin
1 msk tomatpuré
1 tsk maizenaredning

Mixa soltorkade tomater tillsammans med vitlöken och moroten.
Fräs det i en tjockbottnad kastrull, tillsätt oxfond, vatten, rödvin och tomatpuré.
Låt såsen puttra i 15 minuter.
Sila såsen, hetta upp den, red av med maizenaredningen och låt den småputtra 3 –5 minuter.
Servera till en god köttbit och t ex potatisklyftor.

tomatrodvinssas.jpg
Mixade soltorkade tomater, vitlök och morot fräses.
Använde denna oxfond med rödvin

upplagg.jpg
Serverade såsen till biff och potatisklyftor

Annonser

2 reaktioner på ”Rödvinssås med soltorkade tomater

  1. Ping: Chateauneuf du Pape Mont-Redon 2003 « Robbannas matblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s