Kreolsk gryta

6 port

900 g fläskfilé
3 stora starka korvar (t ex red hot chorizo)
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk mejram
1 tsk timjan
2 tsk paprikapulver
1 msk maizena
1 burk syltlök, ca 200 g
1 burk svarta urkärnade oliver
1 dl cornichons
2 röda strimlade paprikor
5 dl minimat 4%

1. Putsa filén och skär i tjocka skivor, bulta dem lätt med handen.
2. Skär korven i skivor och bryn i en tjockbottnad gryta.
3. Ta upp korven och bryn fläskfiléskivorna. Krydda med salt, peppar och mejram.
4. Tillsätt syltlök, oliver, cornichons och strimlad paprika.
5. Rör i matlagningsgrädden. Blanda ner korven och låt grytan koka ca 10 min.
6. Servera med ris.

En reaktion på ”Kreolsk gryta

  1. Pingback: Annas kreolska gryta « Robbannas matblogg

Lämna en kommentar