Gremolatapasta med kyckling

Lagade middag efter detta recept igår, och det blev jättegott. Rekommenderas!!

/Anna

1 grillad kyckling (eller 4 st kycklingfiléer)
4 port valfri pasta (vi tog peppardelle)
1 dl kalamataoliver
1 citron
1/2-1 dl soltorkade tomater
8 kvistar bladpersilja
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
2 broccolistånd à 250 g (vi tog fryst, ca 300 g)
salt, svartpeppar
ev riven parmesan

1. Rensa kycklingen.
2. Gör gremolatan: Finriv skalet på citronen, strimla persiljan, pressa vitlöken och blanda med oljan. Salta och peppra. Vi tog lite mindre olja och pressade även ner citronsaft.
3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
4. Skär broccolin i små buketter och lägg ner dem i pastavattnet när det återstår 2 min av koktiden.
5. Blanda ner oliver, strimlade soltorkade tomater, broccoli och gremolata i pastan. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera med kycklingen och strö över riven parmesan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s