Viltkyckling

Igår lagade jag en gammal favorit till middag. Så enkelt, så mycket smak och dessutom riktig smalmat (VV-recept). Prova detta!

4 port

4 kycklingfiléer
12 färska champinjoner
1 dl konc svartvinbärssaft
2 dl vatten
2 dl creme fraiche (2%)
2 hönsbuljongtärningar
10 krossade enbär
2 msk soja
1 tsk torkad timjan
2 msk maizena redning

Koka upp vatten, saft, creme fraiche, buljong, krossade enbär, soja och timjan. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg ner i grytan. Låt det småkoka på svag värme ca 10 min. Smaka av med salt, peppar och ev mer timjan. Servera med potatis eller ris. Ugnsrostade rotsaker är oxå gott till.

4 pts/pers (utan potatis eller ris).

/Anna

viltkyckling.jpg
Smarrigt med ris och sallad och gärna ett glas rött :-).

Lämna en kommentar