Annas kycklingpaj

Idag hämtade jag inspiration från denna paj, men modifierade lite, och la bl a till pestomarinerad kyckling.

Pajen går utmärkt att frysa. Perfekt att ta fram och värma när man ska ha gäster!

Obs! Använd inte bakplåtspapper i långpannan. Det fryser fast och är nästan omöjligt att få bort (jag har provat). Smörj med margarin istället!

/Anna

8-10 port

4 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
200 g smör/margarin
4 msk kallt vatten

3 kycklingfiléer
1/2 dl pesto
2 påsar färsk babyspenat (ca 140 g)
5 vitlöksklyftor
20 marinerade soltorkade tomater 
300 g fetaost
1 burk svarta urkärnade oliver (à ca 500 g)

10 ägg
10 dl mjölk
2 tsk salt 
2 krm malen svartpeppar
1 tsk aromat

1. Sätt ugnen på 225° C
2. Hacka samman mjöl och matfett. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Linda in den i plastfolie och låt den ligga i kylskåp ca 30 minuter.
3. Stek kycklingfiléerna, krydda med aromat, salt och peppar. Låt dem svalna lite, skär dem sedan i skivor och blanda med pesto.
4. Skölj spenaten. Skala och hacka vitlöken. Strimla tomaterna. Smula osten i mindre bitar. Låt oliverna rinna av.
5. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
6. Kavla degen mellan två bakplåtspapper och lägg den i en smord långpanna 30×40 cm. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.
7. Fördela spenat, pestomarinerad kycling, vitlök, tomater, ost och oliver på pajbotten.
8. Häll över äggstanningen.
9. Grädda mitt i ugnen ca 30-40 min
10. Servera med en god sallad.

kycklingpaj-fore.jpg
Alla ingredienser utom äggstanningen på det förgräddade pajskalet

kycklingpaj.jpg
Det färdiga resultatet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s