Laxpaj

Ännu en paj till lördagens kräftskiva. Recept från Coop.

/Anna

6 port

Deg:
250 g smör eller margarin
5 dl vetemjöl
4 msk vatten

Fyllning:
1 liten purjolök
300 g rökt lax
4 dl mjölk
3 ägg
1/2 dl dill
salt, peppar

Arbeta samman ingredienserna till pajdegen för hand eller med matberedare. Tryck ut degen i en pajform på så att både botten och kant täcks. Nagga degen med en gaffel och ställ den i kylskåp ca 30 min.

Dela, skölj och strimla purjolöken. Fräs den i en stekpanna tills den är mjuk och låt den svalna. Skär laxen i mindre bitar. Vispa samman mjölk och ägg, tillsätt dillen samt salt och peppar. Förgrädda pajskalet i ugn 200 grader ca 10 min. Tag ut skalet, fördela purjolök och laxbitar över botten. Slå i äggsmeten och grädda pajen 20 -25 min.

Passar som huvudrätt serverad med sallad, som förrätt då receptet räcker till 12 portioner eller på buffébordet.

laxpaj.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s