Fläderblomschampagne

Ikväll gjorde jag en sats fläderskumpa. Det verkade ju så himla enkelt, och flera på nätet hyllar denna dryck.


12 fläderblomsklasar
7 hg socker
1 citron
2 msk vitvinsvinäger
4½ l vatten

Tvätta citronen väl. Strimla citronskalet och pressa ur saften, lägg blomklasarna i en stor bunke tillsammans med citronskal och saft. Tillsätt socker, vinäger och vatten. Rör om tills sockret smält. Låt stå ett dygn. Sila vätskan och fyll upp på flaskor med skruvkork. Tillslut dem väl och låt stå i 14 dagar. Sparas max 3 veckor. Återkommer med resultatet.

/Anna

fladerskumpa.jpg
Fläderblommorna i en hink med vatten, socker, citron och vitvinsvinäger

fladerskumpaflaskor.jpg
Ett dygn senare – silat genom kökshandduk i
durkslag och påfyllt i atamondiskade pet-flaskor.
Nu ska dessa stå i minst två veckor.
Återstår att se om det blir drygt 5 l härlig skumpa 🙂

Annonser

En reaktion på ”Fläderblomschampagne

  1. Ping: Fläderskumpan « Robbannas matblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s