Rabarbersaft

1,5 kg rabarber
0,6 liter vatten
strösocker (4 dl till varje avrunnen saftliter)
1 citron/ liter avrunnen saft
Atamon (1 tsk /liter färdig saft)

Skär rabarber i bitar och koka det tillsammans med vattnet tills det blir ett mos.
Sila det genom en silduk tills det slutar droppa, cirka 30 minuter.
Efter det har runnit av, tillsätt 4 dl socker och 1 citron per avrunnen liter råsaft.
Koka upp tills sockret har löst sig och sen 10 minuter till.
Skumma väl.
Tillsätt sedan 1 tsk atamon per liter färdig saft.
Slå upp i heta rena flaskor och skruva igen direkt.

rabarberberg.jpg
1,5 kg rabarber…

rabarbersaft.jpg
… blir såhär ”mycket” saft.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s