Fisksoppa med grillade tigerräkor & krutonger

Keldas soppor är en utmärkt bas som kan modifieras lite eller mycket beroende på tid och ork. Igår modifierade jag den rätt mycket. Älskar vitlök, så den använde jag friskt. Detta blev resultatet. 

3-4 port

1 förp Keldas fisk- och skaldjurssoppa
2,5 dl Milda mat extra 4%
2 msk Touch of Taste fiskfond
1/2 zuccini
1/2 röd paprika
100 g sockerärter
(100 g skalade räkor)
2 vitlöksklyftor

Grillade tigerräkor
40 st tigerräkor
saften av 1 citron
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
2 vitlöksklyftor
salt

Vitlökskrutonger
2 vitlöksklyftor
4 skivor Extreme-bröd
timjan
salt

Blanda pressad citron med kryddor & vitlök och marinera tigerräkorna minst 30 min. 
Hacka grönsakerna och fräs med pressad vitlök i lite olivolja.
Trä upp de marinerade räkorna på spett och grilla i varmluftsugn 200 grader, ca 5-10 min.
Skär brödet i tärningar och rosta i het panna med lite olivolja, vitlök och timjan. Strö över salt och mera timjan.
Koka upp soppan tillsammans med matlagningsgrädde 4%, fiskfond och ev resterna av räkmarinaden (blev mkt hett och gott).
Rör ned de frästa grönsakerna samt ev skalade räkor.
Servera soppan med räkspett och vitlökskrutonger.

/Anna

soppgronsaker.jpg
Vitlöksfräst zuccini, paprika och sockerärter

soppspett1.jpg
Upplagt och klart att inmundiga 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s