Robbannas räkfond

räkskal från ca 700 g färska räkor
1 l vatten
3/4 vitlök
1 gul lök
1/2 dl tomatpuré
1 dl vitt vin
1 msk fiskfond
1 msk hummerfond
2 tsk torkad chili
flingsalt

Fräs räkskalen i margarin tillsammans med hälften av vitlöken (hackad) och chilipeppar.
Tillsätt vinet och låt puttra några minuter.
Häll över till en kastrull. Tillsätt vatten, tomatpure, klyftad lök, resten av vitlöken och fonderna. Salta.
Koka upp och låt puttra ca 40 min. Stäng av plattan och låt dra ca 20 min.
Sila av räkskal, lök och annat.
Perfekt bas till smarrig fisksoppa/gryta.
Om fonden inte ska användas genast, frys in den (gärna i islåda).

/Robbanna

rakfond_vin.jpg
Robban slösar på vinet 😀

Annonser

En reaktion på ”Robbannas räkfond

  1. Ping: Robbannas sommartallrik « Robbannas matblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s