Bulgursallad med sparris & päron

Laga Lätt har många goda recept som jag brukar utgå ifrån och sen piffa till dem lite själv. Denna vårsallad ska egentligen göras på dinkelvete, men bulgur går minst lika bra. Dessutom vitlöksfräser jag sparrisen för extra smak.

4 port

3 dl fullkornsbulgur
1 knippe grön sparris
2 päron
4 vårlökar
1 dl sultanrussin
1 påse babyspenat
2 msk olivolja
1 msk smör
1/2 dl färskpressad citron
2 vitlöksklyftor
salt, peppar

Koka bulgur enligt instruktionerna.
Bryt av nedersta delen av sparrisen och koka i lättsaltat vatten ett par minuter. Fräs med smör och pressad vitlök ett par minuter.
Skär päronet i tunna klyftor.
Blanda citronsaft, olivolja, salt och peppar och blanda ihop med övriga salladsingredienser.
Servera till grillat kött, gärna med fetaostcreme till.

/Anna

lor_middag.jpg
Somrig mat!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s