Robbannas indiska gryta

4 port

500 g strimlat nötkött
2 msk olja
1 morot
1/2 gul paprika
1 röd lök
3 vitlöksklyftor
3 msk färsk koriander
2 msk gul currypasta (våran är köpt i Bangkok)
3 tsk gul curry
1 tsk spiskummin
salt
2 1/2 dl matlagningsgrädde (minimat 7%)
1 1/2 dl krossade tomater
1 banan i skivor
1/2 dl kokosflingor
1/2 dl russin
1/2 dl jordnötter

Stek köttet inte riktigt genomstekt.
Bryn gul currypasta med vitlök och hackad rödlök i olja.
Tillsätt matlagningsgrädde, krossade tomater, gul curry och spiskummin.
Tillsätt skivad morot och strimlad paprika. Låt puttra ett tag.
Smaka av med salt.
Tillsätt det stekta köttet och låt allt bli genomvarmt.
Strö över skivad banan, russin, jordnötter, kokosflingor och hackad koriander.
Servera med basmatiris.

Mums!
/Robbanna

indisk.jpg
Härlig smakblandning

indisk_gryta.jpg
Servera med basmatiris

Annonser

En reaktion på ”Robbannas indiska gryta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s