Rostade rotsaker

På gårdagens tjejmiddag lagade vi rostade rotsaker till grillade kycklingfiléer. Till detta en enkel sås: Keldas örtkryddade sås modifierad med hackade soltorkade tomater. Enkelt och gott!

4 port

3 potatisar
2 morötter
1 bit kålrot
1 bit rotselleri
1 röd lök
olivolja
aromat
(timjan)

Skala och hacka rotsakerna i stavar, klyftor eller vad som önskas.
Smörj en plåt med olivolja, eller använd bakplåtspapper.
Stjälp upp rotsakerna, ringla över lite olivolja och krydda. Aromat och timjan är gott. Grilla i ugn, gärna med varmluft, 200 grader ca 30 min.

Servera med en köttbit och god sås.

rotsaker.jpg
Gott tillbehör till alla sorters kött och sås

ortsas.jpg
Keldas örtkryddade sås plus finhackade soltorkade tomater var en hit! Bild från NetXtra

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s