Ias baconpaj

Ia bjöd på denna goda och lätta baconpaj till lunch när Tesa och jag var på besök.

Pajdeg
2 msk margarin
1,8 dl vetemjöl
1/2 burk lättkesella

Kåda ihop till en deg, låt stå i kylen 30 min. Baka ut i form, grädda i ugn 200 grader, 10 min.

Fyllning
2 ägg
1/2 burk kesella
1 dl mjölk
100-200 g riven ost
purjolök
2 pkt bacon

Stek baconet som ska vara skuret i små bitar. Hacka purjon.
Rör ihop äggstanningen (ägg, mjölk, kesella, ost).
Lägg bacon och purjo på pajdegen. Häll äggstanningen över.
Grädda i ugn 200 grader, 30-40 min.

Servera gärna med en krispig sallad.

paj.jpg
Perfekt yta 🙂

paj_sallad.jpg
Smarrigt med sallad till

Annonser

En reaktion på ”Ias baconpaj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s