Robbans tzatziki

ca 4 port

1 l yoghurt naturell 3%
1/2 gurka
2 stora vitlöksklyftor
salt, peppar

Häll youghurten i omgångar i en tratt med ett kaffefilter. Det tar ett par timmar för all yoghurt att rinna igenom. Ställ i kylen under tiden. Man måste röra om ibland och fylla på youghurt allteftersom.

Skala gurkan och riv den på den grövsta sidan av ett rivjärn. Lägg i en sil och krama ur allt vatten. Salta och låt stå.

När youghurtmassan är klar blandar du ner riven gurka och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar, och ev mera vitlök.
Låt dra i kylskåp minst en timme för bästa resultat.

Om du har bråttom kan färdig 10%-ig turkisk eller grekisk yoghurt användas, men då blir förstås tzatzikin lite fetare.

Smarrigt som dip framför teven, som förrätt till bröd eller bulgurrätter.

/Robban

Annonser

2 reaktioner på ”Robbans tzatziki

  1. Ping: Lax m zuccini & feta « Robbannas matblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s