Annas kyckling- och baconsallad

2-3 pers

2 kycklingfiléer
1 pkt bacon
valfri mängd pasta, typ penne
1 dl kalamataoliver
3 soltorkade tomater i olja
1 bit fetaost
1 kruka sallad
2 stora tomater
1/3 gurka
basilika
olivolja
salt, peppar

Dressing:
1 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk pressad lime
2 tsk skånsk senap (dijon går oxå bra)
2 tsk honung

Koka pastan al dente. Blanda ner hackade soltorkade tomater, lite olivolja och basilika. Krydda med salt och peppar.

Hacka grönsakerna.

Varva hushållspapper och bacon på en tallrik (typ som lasagne). Stek baconet i micron ca 4 min. Papperet suger åt sig fett och baconet blir krispigt.

Krydda kycklingen med valfri krydda (vi tog Santa Maria Chicken & steak-krydda på kvarn). Stek i panna (vi använde grillpanna).

Varva alla ingredienser på ett stort fat. Toppa med oliver och smulad fetaost.

Servera gärna med vitlöksbröd.

/Anna

sallad1.jpg
Hm, lite finare upplägg hade ju inte skadat…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s