Hummus à la Robban

Idag mätte Robban upp ingredienserna till sin smarriga hummus, och då blev det såhär:

4 port

1 burk kikärter
3 msk pressad citron
3 msk tahini
2 msk olja
3 vitlöksklyftor
1 msk spiskummin
Aromat
(Färsk koriander)

Kör alla ingredienser i en mixer tills det blir en slät massa. Tillsätt ev mera olja för rätt konsistens.

Hummus får sin rätta smak först när den fått stå och dra i kylskåp, minst en timme. Smaka av och krydda ev med extra tahini, vitlök, kryddor etc.

Garnera gärna med färsk koriander.

Protein- och fiberrik dip framför teven, eller som tillbehör till bulgurrätter.
/Robban

hummus1.jpg
Gott!

Annonser

En reaktion på ”Hummus à la Robban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s