Annas rödvinssås

Perfekt att ta tillvara t ex spadet från helstekt rostbiff!

stekspad
vatten, 1-2 dl
2 dl rött vin
1 köttbuljongtärning
3 msk soja
maizena (brun)
salt, peppar
smör

Häll stekspadet från ugnsformen i en kastrull. Det blir oftast mer vätska när rostbiffen fått dra i folie. Tillsätt ca 2 dl rött vin, lagom mängd vatten, buljongtärning och soja. Låt koka ihop ett tag. Sila såsen och koka upp igen, tillsätt maizena tills den känns lagom tjock. Smaka av med salt & peppar. Blanka av med en klick smör för extra touch.

/Anna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s