Annas italienska köttbullar i tomatsås

Älskar parmesanost, som här gör köttbullarna härligt saftiga!

4 port

400 g nötfärs
0,5 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 dl färskriven parmesanost
2 vitlöksklyftor
Salt, svartpeppar

1 gul lök
1 burk krossade tomater (400 g)
1/2 dl tomatpuré
1 tsk strösocker
2 vitlöksklyftor
1 buljongtärning
1 kruka färsk basilika
Maizena
Salt, peppar

Låt mjölk, ströbröd, pressad vitlök och kryddor svälla ca 10 min. Blanda ner köttfärs, ägg och riven parmesan. Rulla stora maffiga köttbullar och stek dem gyllenbruna i en stekpanna.

Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, socker och buljongtärning. Koka upp och strö över maizena. Krydda med salt & peppar. Blanda ner färsk, hackad basilika mot slutet. Häll såsen över köttbullarna och låt puttra några minuter.

Servera med pasta (al dente) och färskriven parmesan.

/Anna

Annonser

En reaktion på ”Annas italienska köttbullar i tomatsås

  1. Ping: Annas italienska köttbullar #2 « Robbannas matblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s