Fiskgryta med kokos & lime

Fiskgryta som får jättegod smak av det rivna limeskalet!

4 port

400 g vit fiskfilé, t ex torsk
1-2 röda chilifrukter el 1 tsk hackad chili på burk
1 stor röd paprika
1 burk (ca 4 dl) kokosmjölk
1 burk (ca 225 g) skivad ananas
1 tsk sambal oelek
1 tsk smör
2 limefrukter (saft & rivet skal)
salt, svartpeppar

Till garnering:
Lime och kokosflingor

Serveras med:
Ris eller pressad potatis

Gör så här:
Hacka chilifrukten och strimla paprikan. Smält smöret i en panna och fräs chilifrukt i några minuter. Blanda i sambal oelek. Det är starkt så anpassa lite efter egen smak. Tillsätt kokosmjölken samt saften och det rivna skalet från limefrukterna. Det går också bra att blanda i lite av ananasspaden i såsen. Krydda med salt och peppar och låt det hela koka upp. Sänk värmen och lägg i fisken som skall vara tärnad i kubliknande bitar i valfri storlek. Låt sjuda i 5-10 minuter beroende på fiskens tjocklek. Lägg i strimlad paprika och ananas skuren i mindre bitar och låt sjuda ytterligare några minuter. Strö över 1 msk kokosflingor och garnera med limeskivor. Servera med kokt ris eller pressad potatis.

Klart!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s